امور مالیاتی پس از ثبت شرکت

ساخت وبلاگ

مالیات

تعیین قانونی ِ دقیقی ست از حجم املاک و دارایی فرد ؛ مقدار مالیات وضع شده بر دارایی ، عوارضی ست برای استفاده در جاده ها ، ساخت مدارس ، برفروبی معابر ، خدمات شهری و صدها مورد دیگر. مالیات سهمی ست که به موجب اصل تعاون ملی ، مطابق مقررات ؛ هر یک از افراد کشور وظیفه دارد جهت تامین هزینه های عمومی و حفظ منافع اقتصادی یا اجتماعی کشور ، به مقام رسیدگی به امور مالیاتی (که در هر کشوری متفاوت است) بدهد. به عبارت بهتر مالیات به مثابه یک نوع هزینه ی اجتماعی ست که آحاد یک ملت در راستای بهره وری از امکانات و منابع یک کشور موظفند پرداخت نمایند ، تا توانایی‌های جایگزینی ِ این امکانات و منابع فراهم شود. مالیات درواقع انتقال بخشی از درآمدهای جامعه به دولت و یا بخشی از سود فعالیت‌های اقتصادی ست که نصیب دولت می‌گردد ، زیرا ابزار و امکانات دسترسی به درآمد و سودها را دولت فراهم ساخته ‌است.

 

مطابق قانون ، افراد و شرکت ها موظف به پرداخت مالیات تعیین شده هستند ، در غیر این صورت از تسهیلات ، مزایا و معافیت های قانونی که برای آن ها در نظر گرفته شده محروم خواهند شد و ضمناَ مشمول جرایم مالیاتی خواهند شد. همه ی شرکت ها و موسسات تجاری و انتفاعی که در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده و شماره ثبت دارند مشمول ِ مالیات بر درآمد هستند. لذا پس از ثبت شرکت و موسسه ، شرکت ها می بایست بلافاصله نسبت به تعیین حوزه ی مالیاتی اقدام نمایند و گرنه مسئول جرائم قانونی خواهند شد.

صاحبان مشاغل موظف‌اند اسناد دفاتر لازمه را که با رعایت اصول و ضوابط مربوط به تنظیم دفاتر تجاری برای تشخیص درآمد مشمول مالیات ، نگهداری و اظهارنامه مالیاتی خود را بر اساس آن‌ها تنظیم کنند. آیین‌نامه ی اجرایی مربوط به نوع دفاتر ، اسناد و مدارک و روش‌های نگهداری آن‌ها اعم از ماشینی ، دستی و نمونه ی اظهارنامه مالیاتی و. . . را مقررات مشخص کرده است. شماره یا کد اقتصادی در هنگامه ی ارائه ی این مدارک و اظهارنامه ی مالیاتی دریافت می گردد.

پایان هر سال مالی برابر است با پلمپ کردن دفاتر و آغاز عملیات مالی سال بعد تا دفاتر را در پایان هر ماه به اداره ی امور اقتصاد و دارایی مورد نظر ارسال دارند ؛ اگر دفاتر پلمپ شده نانویس مانده باشد و یا از دسترس مودی خارج شده باشند ، و بخواهیم برای سال آینده مورد استفاده قرار دهیم می بایست ظرف مدت سی روز از زمان سال مالی جدید با ذکر جزئیات به حوزه ی مالیاتی اطلاع دهیم پس بعد از ثبت شرکت و اواخر دوره مالی سال قبل دفاتر مالی شرکت باید پلمپ شوند. موسسات و شرکت های جدیدالتاسیس برای سال اول تا سی روز بعد از تاریخ ثبت شخص حقوقی فرصت دارند.

مالیات مستقیم و غیر مستقیم

منظور از مالیات مستقیم مالیاتی ست که به طور مستقیم از دارایی و درآمد افراد وصول می شود:

مالیات بر دارایی ، مالیات بر ارث ، مالیات بر درآمد (اجاره ی املاک و مستغلات ، حقوق ، بهره پول ، درآمد حاصل از مشاغل آزاد مانند درآمد پزشکان و وکلا و…).

به‌طورکلی دریافت مالیات برانواع درآمد ها سهل‌تراست اما اخذ مالیات از کل درآمدها بیشتر با عدالت مالیاتی همخوانی دارد. دراغلب کشورها مالیات بردرآمد شخص مهم‌ترین منبع دولت برای اخذ مالیات به حساب می‌آید. اما انتقادی هم که معمولا به آن وارد می شود در زمینه ی کاهش انگیزه‌ برای سرمایه‌گذاری و فعالیت های اقتصادی شخصی ست. مقررات مالیاتی جدا از درآمدهایی که برای دولت در پی خواهد داشت نباید به شیوه ای وضع شوند که از رشد و توسعه اقتصادی کشور جلوگیری نماید. که در این صورت عدالت اجتماعی و توزیع ثروت دچار چالش های جدی می شود.

 

مالیات‌هایى که پرداخت‌ کننده آن مشخص و معین نبوده ؛ و در یکی از قسمت های فعالیت‌هاى اقتصادى ، این ردیف مالیاتی تامین می شود ، مالیات غیر مستقیم گویند. به‌عبارت دیگر، مالیات‌هایى که به‌ طور غیرمستقیم بر کالاهاى مصرفى اشخاص وضع شده و از مصرف‌کنندگان وصول مى‌شود – مانند: مالیات فروش سیگار ، مالیات بر واردات ، مالیات بر فرآورده‌های نفتی ، حقوق گمرکی ، حق ثبت ، سود بازرگانی ، مالیات بر مصرف و فروش ، مالیات تولید الکل طبی و صنعتی ، مالیات نوشابه‌های غیر الکلی ، مالیات اتومبیل و امثالهم از جمله مهمترین مالیات‌های غیر مستقیم محسوب می شوند.

به روش اداری – تشکیلاتی اداره ی مالیات که مالیات دهنده ی مورد نظر به طور مستقیم به اداره مالیات پرداختی دارد مالیات مستقیم ، و زمانی که به توسط خرید کالاهای مشمول مالیات ، پرداختی انجام شود مالیات غیر مستقیم گویند. گروهی از نظریه پردازان اصولا اعتقاد دارند که مالیات های غیر مستقیم به علت عدم کارآمدی تشکیلات اداری ، به تشخیص درامد های واقعی منجر نمی شود ، و لاجرم به صورت نوسانی بر بازارها فشار وارد می کند.

شرکت‌های بازرگانی سعی می‌کنند که قیمت و میزان تولید خود را به نحوی تنظیم کنند که منافع آن‌ها حداکثر شود ، پس همیشه این امکان وجود دارد که شرکت‌های مذکور از طریق افزایش قیمت کالای خود قسمتی از مالیات خود را به مصرف ‌کنندگان انتقال دهند. چنانچه تقاضا برای کالای مزبور درمقابل افزایش قیمت چندان تغییر نکند ، امکان انتقال مالیات بیشتر می شود ، و بر مالیات بر ارزش افزوده ، که از جمله مفاهیم و قوانین اخیرا رایج شده در داخل کشور است ؛ و نوعی مالیات غیر مستقیم بر فروش و مصرف کالاها و خدمات است ، تاثیر می گذارد. این نوع مالیات در بیش از صد و چهل کشور جهان به مورد اجرا گذاشته شده و چند مرحله ای ست. در تمام مراحل تولید و ارائه و نهایتا مصرف ، به اندازه ی ارزش آن محصول افزوده ایجاد می شود. این گونه مالیات ها خدمات واسطه ای را از دادن مالیات معاف می کند. پس می توان تولید ناخالص ملی را حاصل جمع ارزش افزوده کلیه ی بنگاه های اقتصادی دانست. فعالان اقتصادی اعم از حقوقی ، حقیقی صرفا عامل وصول و انتقال دهنده ی این مالیات به حساب می آیند و هیچ گونه مالیاتی توسط ایشان پرداخت نمی شود. این مالیات از مهمترین درآمدهای خزانه استانداریها و شهرداریها به حساب می آید ؛ و معمولاً به حساب خزانه ی دولت مرکزی وارد و از آنجا طبق قانون بین استان‌ها و شهرها پخش می‌شود. نرخ مالیات بر ارزش افزوده نه درصد است ، که سه درصد از آن به عوارض مربوط است و شش درصد مربوط است به مالیات.



ادامه مطلب در امور مالیاتی پس از ثبت شرکت

ثبت اختراع...
ما را در سایت ثبت اختراع دنبال می کنید

برچسب : مالیاتی, نویسنده : dcompanyregisterir2 بازدید : 158 تاريخ : شنبه 4 آذر 1396 ساعت: 19:05